Пиар специалистите пишели 3D роман в реалния свят и измисляли

...
 
Пиар специалистите пишели 3D роман в реалния свят и измисляли
Коментари Харесай

Теория и практика на Кремълския PR

  Пиар експертите пишели 3D разказ в действителния свят и измисляли сюжети с живи хора
Руският политически PR измисля сюжети с живи хора. Занимаващите се с тази активност пишат 3D разказ в действителния свят, което е увлекателно, само че и доста рисково. С тези думи съветският политтехнолог Глеб Павловски открехна пред българската си аудитория, събрала се в клуб „ Перото “, завесата пред особеностите на пиара в „ Кремъл “.

В продължение на съвсем 15 години Павловски е основен консултант в администрацията на Владимир Путин, като в западната преса е представян и за „ сивия кардинал на Кремъл “. През април 2011 година обаче достъпът му до властта е отсечен и Павловски внезапно се преквалифицира в критик, пробвайки се даже да облече одеянията на отстъпник. Така, откакто преди този момент е прочут като индивида, „ разкрил “ Путин, сега се изрича за съветския президент като за „ мумия “. „ Ставайки безалтернативенq Путин към този момент не е човек, а мумия. Не може да си непрестанно, постоянно в политиката, съобщи той, потвърждавайки, че самичък си отишъл от Кремъл.

Пред българската си публика, пред която показа издадената от ИК „ Труд “ своя биография с изявленията „ Време и място “, роденият през 1951 политтехнолог съобщи, че преди време напуснал родната си Одеса, с цел да търси завършения. Резултатът? Озовал се в Кремъл, експериментирайки до каква степен човек като него, без роднински или бизнес връзки с властта, би могъл да въздейства на политиката. Между тези две точки обаче е лежал в пандиза, бил е хипи, обитавал е в будистки ашрам, издавал е незаконно списание и така нататък Павловски разкри, че неговият преподавател в занаята – философът Михаил Гефтер, постоянно го е съветвал да не си играе с живи хора, само че той от време на време се е отклонявал от този принцип.

Събитията, разказани в 230-страничното томче, завършват през 2014-2015 година В интервала по-късно публицистът, познавайки властта от вътрешната страна, се е опитал да изследва по какъв начин тя работи на индивида в Русия. Изводът му е, че въздействието е много депресивно, само че в това време тя е и доста гъвкава, като по думите му това се дължи на „ едно ядро, един дребен екип към Путин “.

„ Днес е допустимо в една деспотична страна да се реализира химера. Проблемът на нашия век е по какъв начин да се предотврати осъществяването на утопията, по какъв начин тази операция да се спре “, безапелационен бе досегашният политически инженер на Кремъл.

На въпрос какво би се случило с него, в случай че през 2011 година не му бе отхвърлен достъп до Кремъл, Павловски отговори: „ Нямаше да мога да остана там след рокадата Путин-Медведев, която ме възмути по-силно от изхвърлянето ми “. Запитан да проучва дейностите на опозицията в страната си, той изясни, че Алексей Навални самичък по себе си не бил толкоз рисков за властта, само че бил „ палач на безалтернативността “.

Виж всички публикации от Ирина Гигова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР